Ron Davis

Wie is Ron Davis?

Ron Davis werd als kind voor dom en zwakzinnig versleten op school. Hij sprak nauwelijks een woord en geloofde ook zelf lange tijd dat er iets mis was met zijn hersenen. Zo kon hij tot zijn 38ste nauwelijks lezen. Ondanks zijn autisme en dyslexie werd hij een succesvol ruimtevaartingenieur, zakenman en beeldhouwer. Zijn leesproblemen hield hij voor iedereen verborgen, zelfs voor zijn naaste familie. Ron Davis ontdekt bij toeval dat hij zijn dyslexie verandert als hij zijn aandacht op een bepaalde manier richt en daarmee zijn brein beïnvloedt. Hij ontdekt dat hij dan plotseling wel kan lezen.

Hij begrijpt dat zijn dyslexie te maken heeft met non-verbaal denken (beelddenken) en desoriëntatie en dat er niets mankeert aan zijn hersenen. Zijn dyslexie kan worden verholpen. Een opzienbarende ontdekking die de basis vormt van de Davis-methode. Door onderzoek naar onder andere zijn eigen dyslexie, ontdekte Ron Davis dat dit een gevolg was van zijn beelddenken.

Na verder uitgebreid onderzoek waar ook artsen, psychologen en onderzoekers aan deel namen, opende hij in 1982 het Davis Dyslexia Correction Center waarvan uit de Davis®-methode wordt verspreid over de hele wereld.

De afgelopen jaren is ontdekt dat de Davis-methode niet alleen werkt bij dyslexie, maar ook bij:

  • dyscalculie (problemen met rekenen),
  • dyspraxie (problemen met het verwerken van informatie),
  • dysgrafie/handschriftproblemen
  • coördinatie- en communicatieproblemen
  • AD(H)D
  • en autisme.

Ron Davis schreef verschillende boeken hierover. Twee daarvan zijn vertaald in het Nederlands: ‘De gave van dyslexie’ en ‘De gave van leren’:

 

 

 

 

 

Beroepsmatige dienstverlening aangeduid als Davis®, Davis Dyslexia Correction®, Davis Symbol Mastery®, en Davis Orientation Counseling® mag uitsluitend verleend worden door mensen die opgeleid en gecertificeerd zijn door de Davis Dyslexia Association International.